Tietoa korujen materiaaleista

Akryyli lävistyskorut, akryylikorut – kukkaro kiittää

Muovi taipuu moneksi, ja akryyli onkin lävistyskoruissa varsin yleisesti käytetty ja turvallinen materiaali. Etenkin isot venytyskorut, tunnelit, plugit sekä irtopallot ovat usein akryylia. Akryylin hyviä puolia ovat keveys – isotkaan venytyskorut eivät ole painavia - sekä materiaalin edullisuus. Myös valikoima on laaja, niin värien, kuvioiden kuin mallienkin osalta.

Akryylin negatiivinen puoli on materiaalin hengittämättömyys. Korun puhtaudesta ja hyvästä hygieniasta tulee huolehtia, jotta epämiellyttävältä hajulta vältytään. Akryylikoruja suositellaan ainoastaan parantuneeseen lävistykseen. Emme myöskään suosittele akryylikoruja jatkuvaan, pitkäaikaiseen käyttöön.

Akryylikoruja voi pestä saippualla ja lämpimällä vedellä, myös hyvin miedot antiseptiset liuokset ovat sopivia akryylikorujen pesuun. Älä käytä akryylikorujen puhdistukseen vahvoja kemikaaleja tai alkoholia. Akryyli ei myöskään sovellu autoklaavattavaksi.

Kierteellä kiinnitettävät akryyli lävistyskorut eivät tykkää väkivallasta – ethän siis käytä liikaa voimaa lävistyskorun kanssa, etteivät muoviset kierteet mene rikki. Myös todella kuumia lämpötiloja kannattaa välttää.

PTFE ja bioflex lävistyskorut – ikenet ja hampaat kiittävät

PTFE ja bioflex sopivat ensilävistykseen, ja ne ovat hypoallergeenisia eli allergisoimattoimia turvallisia materiaaleja. Ominaisuudeltaan ne ovat joustavia ja keveitä materiaaleja, joten ne muotoutuvat kehon mukaan ja niiden keveys estää lävistysreikää repeämästä tai umpeutumasta. Molemmat materiaalit ovat taipuisia, mutta PTFE on vielä hieman taipuisampi kuin Bioflex. Väriltään molemmat materiaalit ovat läpikuultavan vaaleita. PTFEtä ja Bioflexia käytetään mm. raskausajan napakorujen pitkän ja joustavan varren materiaaleina. Myös huulikoruissa bioflex on suosittua, koska se on pehmeänä materiaalina hellävaraisempi hampaille ja ikenille kuin kirurginteräs tai titaani.

PTFE ja bioflex on helppo itsekin katkaista halutun mittaiseksi. Katkaistuasi varren voit tehdä siihen kierteet vaikkapa kirurgiteräspallon avulla vain ruuvaamalla pallo paikoilleen. Näin voit käyttää esim. raskausajan napakorua myös odotusajan jälkeenkin.

PTFE sopii autoklaavattavaksi, bioflex sietää hyvin erilaisia puhdistusaineita.

Materiaalin edut:

Joustavuus. Muotoutuvat kehon mukaan toisin kuin mikään metallikoru. PTFE on vielä Bioflexia hieman joustavampi.

Keveys. PTFEn ja Bioflexin keveys estää lävistysreikää repeämästä tai umpeutumasta.

Hypoallergeenisia eli allergisoimattoimia turvallisia materiaaleja. Jos olet allerginen perinteisille metallikoruille, PTFE tai Bioflex ovat hyviä vaihtoehtoja.

Kestävyys. PTFE ja Bioflex ovat muovimaisia kestäviä materiaaleja.

Säädeltäviä. PTFE ja Bioflex korujen varret ovat helposti katkaistavissa. Voit katkaista varren haluamaasi mittaan ja tehdä siihen itse kierteet esimerkiksi kirurgiteräspallon avulla vain ruuvaamalla pallo paikoilleen PTFE tai Bioflex varteen.

Tuunattavissa. Voit ostaa irto-osia tai käyttää jo sinulta löytyviä piikkejä tai irtopalloja ja rakentaa oman korusi. Ruuvaa vain oma irtopallosi haluamaasi kokoon leikattuun PTFE tai Bioflex varteen ja sinulla on uniikki lävistyskoru valmiina.

Rhodium-pinnoitetut messinkikorut – ihanaa menneen ajan henkeä

Savannin valikoimassa löytyy mm. feikki septum koruja ja korvaklipsejä, joiden materiaalina on brass rhodium. Kyseessä ei siis ole ihoa lävistävä materiaali, vaan messinkiä käytetään korujen koristeosissa tai feikkikoruissa. Messinki huokuu ihanasti menneen ajan henkeä ja antaa korulle tyylikkäästi antiikkisen ulkonäön. Materiaalin pinta ei ole kiiltävä vaan himmeä, ja sitä on siksi helppo yhdistellä monien materiaalien kanssa./p>

Messinki ei tarvitse paljon hoitoa, mutta korua kannattaa varjella vahvoilta kemikaaleilta (esim. hajuvedet, meikit, hiuslakat). Myös messinkikorun ylimääräistä kastumista kannattaa välttää, jotta pinta säilyy kauniina mahdollisimman pitkään. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että esimerkiksi isot septum-renkaat, joissa koristeosa on messinkiä, kannattaa poistaa ennen urheilua, saunomista ja uimista, etenkin merivesi on korulle haitallista. Jos haluat ison ja koristeellisen septum-korun, joka kestää paremmin kuuman rantaloman, valitse sellainen malli, joka on kauttaaltaan kirurginterästä.☺

Messinkiä voi puhdistaa miedolla pesuaineella ja huuhdella vedellä. Pintaa voi myös kiillottaa pehmeän liinan avulla.

Hopeakorut & hopeakorujen hoito – aina muodissa

Savannin valikoimasta löytyy paljon hopeakoruja; hopea korvakorut, hopea riipukset, hopea ketjut, hopea sormukset, hopea rannekorut, hopea nilkkakorut sekä hopea varvaskorut löydät helposti rajaamalla jokaisessa tuoteryhmässä materiaaliksi hopea. Myös joissakin lävistyskoruissa hopeaa on käytetty koristemateriaalina (ei siis itse lävistyksen materiaalina), esimerkiksi joissakin roikkuvissa napakoruissa roikkuva osa on hopeaa. Meillä on myös huikea valikoima hopeisia nenäkoruja.

Kaikki Savannin hopeakorut ovat 925 hopeaa, eli ns. sterling-hopeaa. Savannilla on oma rekisteröity nimileima hopeakoruille (SVN). Lainsäädännössä asetettu painoraja Suomessa hopean leimaamiselle on 10g. Tukesin nimileimarekisterin löydät täältä: http://nimileima.tukes.fi/

Akryylikoruja voi pestä saippualla ja lämpimällä vedellä, myös hyvin miedot antiseptiset liuokset ovat sopivia akryylikorujen pesuun. Älä käytä akryylikorujen puhdistukseen vahvoja kemikaaleja tai alkoholia. Akryyli ei myöskään sovellu autoklaavattavaksi.

Hopea usein tummuu käytössä, mutta hopeakorujen puhdistus ja kiillotus on helppoa. Hopean puhdistukseen on saatavilla useita erilaisia apuvälineitä. Hopean kiillotusneste on äärimmäisen helppo ja nopea käyttää, koru vain upotetaan nesteeseen hetkeksi, ja se on taas aivan kuin uusi! Upottamisen jälkeen hopeakoru huuhdellaan huolellisesti vedellä, jotta koruun ei jää jäämiä puhdistusaineesta. Lopuksi koru vielä kuivataan vaikka pehmeän liinan avulla. Kannattaa kuitenkin muistaa, että puhdistusneste poistaa myös koristetummennukset hopeakoruista., joten niiden puhdistukseen kiillotusliina on parempi vaihtoehto. Kiillotusliina soveltuu hyvin myös etenkin sileäpintaisten hopeakorujen tai hopeaketjujen puhdistukseen. Hopean puhdistukseen tarvittavia apuvälineitä myydään esimerkiksi kultasepänliikkeissä.

Hopeakorut netistä löydät Savannin kotimaisesta verkkokaupasta! Hopeakorut ovat kauniisti kiiltäviä ja raikkaan värisiä, ja hopeakorut tuovat piristystä asuun kuin asuun. Hopeakorut viimeistelevät tyylisi klassisesti ja moderni korumuotoilu tuo hopeakoruihin uusia ulottuvuuksia. Hopea on yksi yleisimmistä korumetalleista ja hopeakorut ovatkin aina muodissa, siksi hopeakorujen valikoima on monipuolinen. Hopea on klassisen kaunis, arvokas ja kestävä materiaali ja siksi hopeinen kihlasormus on erinomainen valinta, kun etsinnässä on sormus naiselle tai miehelle. Savannilta löydät hopea riipukset, hopea kaulaketjut, hopea rannekorut, hopea sormukset, hopea varvaskorut, hopea nilkkakorut, hopea korvakorut, hopea nenäkorut ja hopea feikkilävistykset. Shoppaile laadukkaat sterling hopeakorut netistä Savannilta!

Kirurginteräs lävistyskoruissa & teräskorut – laatua ja tyyliä sopivaan hintaan

Kirurginteräs lienee yleisin materiaali lävistyskoruissa, ja se soveltuu jo parantuneisiin lävistyksiin. Materiaalina kirurginteräs on painavampi kuin titaani, mutta se on edullisempaa, ja koruvalikoima on siksi laajempi. Kirurginteräs on varsin kestävä materiaali, se ei naarmuunnu, kulu eikä tummu helposti. Kirurginteräs kestää autoklaavauksen. Lävistyskorujen lisäksi valikoimastamme löytyy kirurginteräksestä valmistettuja riipuksia, kaulaketjuja, rannekoruja, sormuksia, varvaskoruja, nilkkakoruja, korvakoruja ja nenäkoruja.

Kirurginterästä löytyy myös eri väreissä, mm. mustana, kultaisena tai ruusukullanvärisenä. Rajaustyökalumme avulla löydät helposti haluamasi värisen korun (rajausmateriaalin mukaan).

EU-direktiivin 94/27/EC mukaisesti nikkelin liukenemisraja on 0,5µg/cm²/viikko. Kirurginteräs täyttää tämän määreen, ja sen katsotaan siksi olevan sopiva materiaali jo parantuneisiin lävistyksiin. Sen sijaan lävistysten ensikorujen nikkelin liukenemisraja on 0,2 µg/cm²/viikko, ja sen vuoksi ensikoruissa käytetään titaania kirurginteräksen sijaan. Suomen tulli testaa maahantuotavien korujen nikkelipitoisuuksia säännöllisesti, ja korumme täyttävät EU- direktiivit.

Kirurginteräskorujen puhdistukseen voi käyttää esim. mietoa pesuainetta ja lämmintä vettä.

Kultakorut ja aidot kultaiset lävistyskorut – luksusta arkeen!

Kulta ei materiaalina paljon esittelyjä kaipaa, kaikkihan me tiedämme kullan ominaisuudet ja sen ihanan luksuksen tunteen, jonka kultakoru kantajalleen tuo. Kullanvärisiä koruja on montaa materiaalia, löytyy kullattua hopeaa, PVD-terästä, anodisoitua titaania ja monta muuta. Mutta ainoa koru, joka pysyy aina kullanvärisenä, on aito kulta. Jos siis haluat napakorun, joka säilyy ikuisesti kauniin kultaisena, sijoita aitoon kultakoruun – hinta ehkä kirpaisee, mutta koru säilyttää arvonsa aina.

Savannin valikoimasta löytyy aitoja kultaisia lävistyskoruja, kultaisia korvakoruja ja kultaisia nenäkoruja. Saatavilla on sekä 9 karaatin että 14 karaatin kultakoruja. Osa kultaisista lävistyskoruista on tilaustuotteita, joten toimitusaika saattaa olla 2-4 viikkoa. Normaalia pidemmästä toimitusajasta on erikseen maininta jokaisen tuotteen kohdalla.

Puukorut – luonnollista kauneutta korujen muodossa

Lävistyksissä puuta käytetään etenkin venytyskorujen, tunneleiden ja plugien materiaalina. Puiset lävistyskorut korostavat kantajansa luonnollista kauneutta, ja ne sopivat hyvin sekä arkeen että juhlaan. Koska puiset korut tehdään käsin, ja puun pinta on aina väritykseltään ainutlaatuista, ovat korut kivasti yksilöllisiä – kahta täysin samanlaista ei ole.

Puu on miellyttävä materiaali isoihin lävistyskoruihin, koska se on kevyttä ja hengittävää. Puisia koruja ei kuitenkaan suositella parantumattomiin lävistyksiin materiaalin huokoisuuden vuoksi. Samasta syystä puiset lävistyskorut vaativat säännöllistä huoltoa, ja liiallista kastumista kannattaa välttää – poista siis koru ennen saunomista, uimista tai suihkua.

Puukoruja voi hoitaa puhdistamalla miedolla saippuavedellä ja öljyämällä puhdistuksen jälkeen. Sopivia öljyjä ovat mm. kookosöljy, oliiviöljy tai muu luonnonmukainen öljy. Öljyäminen estää puun halkeilemisen, ja säilyttää korun pinnan kauniina. Puiset lävistyskorut eivät sovellu autoklaavaamiseen.

Savannin valikoimasta löydät puiset venytyskorut, puuplugit, puiset kaulakorut sekä ison valikoiman puukorvakoruja. Hankimme puukorut pieniltä käsityöläisiltä, joten kaunis puukoru kaulallasi tuet myös paikallisten käsityöläisten elinkeinoa.☺Oman maahantuonnin ansiosta voimme varmistua, että lapsityövoimaa ei ole korujen valmistuksessa käytetty.

Sarvikorut & luukorut – tribal-henkeä ja särmää tyyliisi

Koruissamme käytetty sarvi ja luu ovat peräisin vesipuhvelista. Koska vesipuhveli on Aasiassa varsin arvokas eläin, ei eläintä koskaan tapeta vain korujen vuoksi, vaan koruissa käytettävä materiaali saadaan eläimen kuoltua. Sarvikoruja voikin mielestämme käyttää hyvällä omallatunnolla, koska koko eläimen hyötykäyttö sen kuoltua on ekologisestikin järkevää.

Myös sarvi- ja luukorujen kanssa on hyvä välttää kastumista, joskaan ne eivät ole aivan yhtä herkkiä kuin puukorut. Korun voi puhdistaa kevyesti miedolla saippualla ja pyyhkiä pehmeällä kankaalla, myös öljyllä kiillottamista suositellaan silloin tällöin.

Hankimme kaikki sarvi- ja luukorut pieniltä käsityöläisiltä. Oman maahantuonnin ansiosta voimme varmistua, että lapsityövoimaa ei ole korujen valmistuksessa käytetty.

Silikoni lävistyskorut – joustavuutta, keveyttä ja käyttömukavuutta

Silikoni on pehmeä ja joustava materiaali, joka soveltuu keveytensä vuoksi etenkin isoihin plugeihin ja venytyskoruihin. Värivaihtoehtoja on lukemattomia, ja monet silikonikorut tuovatkin tyyliin sopivaa räväkkyyttä ja särmää.

Silikoni on allergisoimaton materiaali, ja se kestää autoklaavauksen. Silikonikoruja voi puhdistaa miedolla pesuaineella ja haalealla vedellä.

Titaanikorut – laadusta tinkimättä!

Titaani on kevyttä ja hyvin muokattavissa, se soveltuu sekä allergikoille että ensilävistykseen. Titaani on väritykseltään kauniin tumman harmaa, mutta siihen voi saada eri värejä anodisoimalla. Värjätty titaani voi haalistua ajan kanssa, mutta värin haalistuminen ei ole haitallista.

Titaanikorut on helppo puhdistaa miedolla saippualla ja lämpimällä vedellä. Korujen pintaa voi myös kiillottaa. Titaani kestää autoklaavaamisen.

Jos et halua tinkiä korumateriaalin laadusta, valitse titaani. Titaanilävistyskorujen lisäksi Savannin valikoimasta löytyy titaanisormukset, jotka ovat tyylikäs vaihtoehto vaikkapa kihlasormukseksi. Koruissamme käytetty titaani on laadultaan G23.